De Bosbeskapel

Behorend bij de Protestantse gemeente Den Haag - Zuidwest

Home

Foto album

Afscheid koster Rick de Vries 27 juni 2020

Zaterdag 27 juni was de laatste werkdag van onze koster Rick. Hij mag nu van zijn welverdiende pensioen gaan genieten.
Helaas was het niet mogelijk op een feestelijke manier afscheid van hem te nemen. Dat hopen we op een later tijdstip te kunnen doen. Schroom echter niet om een kaartje, briefje of e-mail te sturen naar Dhr. F.Th. de Vries, Meloenstraat 94, 2564 TK Den Haag,
e-mailadres: fthdevries@gmail.com om zo uw waardering kenbaar te maken.
Namens de locatiecommissie,
Marga van Arendonk-Ardon (voorzitter locatiecommissie)

De fotoreportage kunt u hier vinden.

Kerstviering voor ouderen op dinsdagmiddag 17 december 2019

Dit jaar vierden we opnieuw het kerstfeest van de Ouderensoos en het jaarlijkse Ouderenkerstfeest op één middag.
Deze kerstviering was bestemd voor mensen van 75 jaar en ouder. Het begon om 16.00 uur en was ca. 18.30 uur afgelopen. De deur van de Bosbeskapel was vanaf 15.30 uur open.
We zongen deze middag veel kerstliederen, luisterden naar gedichten en naar een kerstverhaal gevolgd door een broodmaaltijd met soep en salade. Het was fijn zijn om het kerstfeest met een grote groep ouderen te vieren.
Gelske Benraadt en Lydia Vos

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Sinterklaasfeest op de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 3 december 2019

We hielden een high tea voor de gasten. Etagères met allerlei lekkers op de borden, en sandwiches. De mensen waren blij verrast toen ze binnen kwamen.
Jan Vos speelde op de piano vrolijke melodieën en Sinterklaas liedjes, toen er plotseling hard op de deur werd gebonsd…en wie stond daar….SINT NICOLAAS in vol ornaat!!! Hij werd toegezongen en verwelkomd.
Sint had een boekje meegenomen met sinterklaasliedjes, en daar stelde hij vragen over, wie het antwoord wist, mocht een cadeautje uit de zak pakken.
Tot slot kreeg iedereen nog een heerlijke chocolade letter en een banketstaaf.
Daarna werd de Sint weer bedankt, en uitgezongen met het alom bekende DAG SINTERKLAASJE…….

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Afscheid van ds. Nico Riemersma op zondag 1 september 2019

Op zondagmorgen 1 september nam ds Nico Riemersma vanwege zijn besluit om vervroegd met emeritaat te gaan, afscheid van de Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest en in het bijzonder van de Bosbeskapelgemeenschap.
Aansluitend aan deze kerkdienst was er een receptie waar we Nico met elkaar in het zonnetje gezet hebben en waarop ieder de gelegenheid kreeg om Nico en zijn vrouw Mirjam de hand te schudden.
Namens de locatiecommissie, Marga van Arendonk

De fotoreportage van Ger Broekema kunt u hier vinden.

Soosuitje op woensdag 8 mei 2019

Op woensdag 8 mei was ons "dagje uit"
Vanaf 9.30 uur arriveerden de eerste gasten, een lekker kopje koffie stond voor hen klaar!
Om 9.55 uur kwam de bus voorrijden en konden we allemaal instappen. Het was een groot gezelschap…59 personen gingen een heerlijke dag tegemoet. Helaas liet de zon zich niet zin en miezerde het wat maar dat mocht de pret niet drukken, want met elkaar waren wij het "zonnetje"!
Precies om 10.15 uur vertrok de bus richting Zaanse Schans, waar we om ±12.00 uur arriveerden en er in Restaurant "de Kraai" een heerlijke pannenkoeklunch en een kopje soep voor ons klaar werd gezet. Na de lunch was een ieder vrij om in de Zaanse Schans rond te lopen en er de vele bijzondere winkeltjes te bezoeken. Zo staat er het oudste Albert Heijnwinkeltje, is er een chocoladefabriek (zonder Sjakie!), een klompenmakerij, een kaasmakerij en nog veel meer leuke en interessante ambachten om te bekijken.
Om 14.30 uur vertrokken we weer, nu richting Koog a/d Zaan, alwaar we de Kogerkerk bezochten.
Ds. David Schiethart, die ook de hele reis met ons mee was, vertelde iets over de historie v.d. kerk. Hij was daar jaren predikant geweest, en wist heel boeiend over de kerk en de omgeving te vertellen. Tijdens de uitleg kregen we allemaal nog een lekker kopje koffie of thee (zelfs 2x) met daarbij een overheerlijk saucijzenbroodje.
Op 16.30 uur vertrokken we weer richting de Bosbeskapel, waar we rond 18.30 uur arriveerden. En toen scheen de zon!!!
Iedereen was het er over eens….we hebben, ondanks het miezerige weer, een heerlijke dag gehad.
Gelske en Lydia

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Medewerkersavond op maandag 11 februari 2019

Op de jaarlijkse medewerkersavond in de Bosbeskapel bestemd voor alle medewerkers, werd traditiegetrouw afscheid genomen van vrijwilligers die in het afgelopen jaar één of meer taken hebben neergelegd. Tevens werden nieuwe vrijwilligers van harte welkom geheten.
Het programma zag er als volgt uit:

19.45 uur Inloop voor koffie/thee
20.00 uur Welkomstwoord
20.05 uur Muzikaal begin
               Medewerkers onderonsje: Hoe liept, loopt, zal tlopen.
               Muzikaal eind
20.45 uur Pauze
21.00 uur Bedanken van vertrekkende vrijwilligers
               Een welkom aan de nieuwkomers
21.30 uur Informeel samenzijn onder het genot van een hapje en drankje

Het was een geslaagde avond.
Marga van Arendonk.

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Soosuitje op woensdag 8 mei 2018

Op woensdag 8 mei was ons "dagje uit"
Vanaf 9.30 uur arriveren de eerste gasten, een lekker kopje koffie staat voor hen klaar!
Om 9.50 uur, komt de bus voorrijden en kunnen we allemaal instappen. Het is weer een groot gezelschap…56 personen gaan een heerlijke dag tegemoet.
Precies om 10.00 uur vertrekt de bus.
We maken vandaag een uitstapje naar Noord-Holland. We zijn te gast bij strandpaviljoen "Struin" in Schoorl, gelegen op een hoge duintop, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de Honds Bossche Zeewering en het achterliggende polderlandschap.
We arriveren daar precies om 12.00!
We worden ontvangen met een heerlijke koffietafel, compleet met een lekkere kroket!
Na de lunch maken we een unieke tocht met een "zonnetrein" door het breedste en hoogste duingebied van Nederland. We rijden met twee treintjes vanwege het grote aantal personen. Onderweg wordt er diverse keren gestopt, waarna de bestuurder van het treintje iets verteld over het prachtige duinlandschap.
Na deze rondrit, die ongeveer 1½ uur duurt, staat er in paviljoen "Struin" nog een verfrissing voor ons klaar met een lekker hartig hapje in de vorm van een bitterbal!
Om ±16.00 uur vertrekken we weer richting Bosbeskapel, waar we om 18.45 uur arriveren.
Al met al was het een fantastisch mooie , zonovergoten dag, waar iedereen naar harte lust van heeft genoten!
Het was een fantastische dag!
Gelske en Lydia

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Sinterklaasfeest op de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 5 december 2017

Voorafgaand aan de binnenkomst van Sinterklaas was er een High Tea georganiseerd. Sint Nicolaas heeft aan de hand van mooie dia's vertelt over de oorsprong van Sint Nicolaas.
Vragen werden gesteld in een soort quiz en iedereen kreeg bij een goed antwoord een chocolade letter!

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Soosuitje op woensdag 24 mei 2017

Op woensdag 24 mei was ons "dagje uit"
Vanaf 9.30 uur arriveerden de eerste gasten. Een lekker kopje koffie stond voor hen klaar.
Om 10.15 uur kwam de bus voorrijden en konden we allemaal instappen. Het was een groot gezelschap…62 personen gingen een heerlijke dag tegemoet. Precies om 10.30 uur vertrok de bus.
We maakten een tourrit door echt Hollands landschap naar Leerbroek. In restaurant "onder de Pannen" werd een heerlijke pannenkoek met een kopje koffie of thee geserveerd. Aansluitend was er een leuke show van "Linguenda", vol herinneringen aan vroeger (de jaren 50 en 60) aan de hand van spulletjes, liedjes en verhaaltjes van vroeger. Het liet de gezelligheid van thuis weer herleven!
We hebben allemaal genoten van deze show, die humorvol, maar tegelijker tijd ook vol emotie was.
Daarna vertrokken we naar Meerkerk, naar IJsboerderij "Middelbroeck", waar iedereen een heerlijk ijsje (2bollen!) kreeg. Ook kon het winkeltje worden bezocht!
Om ongeveer 16.30 uur reden we weer richting Kapel, maar oh, wee…. File!!!! De chauffeur zocht naar alternatieve routes om de file te omzeilen, maar helaas lukte dat niet geheel. Daarom arriveerden we pas om 18.30 uur bij de Kapel, waar iedereen nog getrakteerd werd op een kopje koffie met saucijzenbroodje!
Daarna vertrok iedereen huiswaarts, allen met een voldaan gevoel!
Het was een fantastische dag!
Gelske en Lydia

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Sinterklaasfeest op de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 6 december 2016

Dinsdagmiddag 6 december half drie in de Bosbeskapel….
Vol spanning zitten we allemaal te wachten of Sint Nicolaas ons nog met een bezoek komen vereren. Net toen we allen uit volle borst zongen "daar wordt aan de deur geklopt" arriveerde de Bisschop, en hoe…….achterop de fiets bij Gelske kwam hij binnen racen…wat was het geval, hij was met zijn paard Americo in een file terecht terechtgekomen!! en Gelske is hem toen maar op gaan halen bij het Prins Clausplein! Met wapperende tabberd reden de twee een rondje gemeentezaal, en toen de fiets eindelijk gestopt was kon Sint statig afstappen en plaats nemen op zijn zetel, waar hij voorzien werd van een verfrissende chocolademelk.
Na enkele welkomstwoorden onzerzijds, kon het feest gaan beginnen. Sint stelde voor om het dobbelspel te gaan spelen ( leuk, deden ze in Spanje ook altijd!)
Sint leegde de zak met kadootje midden op de tafel, en toen konden we gaan dobbelen. bij 6 kreeg je een pakje, bij 3 moesten we het naar links geven, 5 naar rechts geven, en bij 1 teruggeven aan de Sint! Grote hilariteit alom natuurlijk.
Uiteindelijk had iedereen 2 pakjes, en een heerlijke chocoladeletter!
Na nog verschillende sinterklaasliedjes te hebben gezongen, met pianobegeleiding van Jan Vos, hebben we Sint "uitgezongen" met het bekende "dag Sinterklaas", waarna de Goed Heiligman weer huiswaarts gingen richting Myra!!
Een supergezellige middag

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Seniorenvakantieweek van 23 juli t/m 29 juli 2016

Deze keer zijn we met de senioren van de Bosbeskapel naar Hotel Op de Boud, in Valkenburg, Zuid Limburg, geweest.
Het was een mooie week, met vele, leuke uitstapjes, zoals Monschau, Maastricht en het 3-landenpunt bij Vaals.
Op de terugweg hebben we nog de Spoordonkse Watermolen in Oirschot bezocht.
We hadden prachtig weer en konden ook genieten van de mooie tuin van het hotel. We kunnen terugzien op een mooie vakantie!
Gerard, Gelske, Coby en Wil

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Uitstapje Dinsdagmiddag-soos en de Gespreksgroep voor ouderen op woensdag 1 juni 2016

Op woensdag 1 juni hadden we ons "dagje uit" gepland.
Om 9.45 uur verzamelden we in de Bosbeskapel vanwaar we om 10.30 uur vertrokken.
Vanuit Den Haag reden we via een mooie route richting Zeeland, naar het eiland Tholen. Om 12.30 uur, vertrokken we per rondvaartboot vanuit St Annaland, voor een prachtige tocht, over het Mastgat en de Oosterschelde. Aan boord werd er een heerlijke koffietafel geserveerd.

Om ± 14.30 uur werd er in Zierikzee weer afgemeerd, waarna onze chauffeur ons, via een mooie route over Goeree Overflakkee en de Haringvlietdam, weer terugreed, naar Den Haag.
Gelske en Lydia

De fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op dinsdag 15 december 2015

Op maandagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen" de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt.
Om 15.30 uur arriveerden de eerste gasten .Bij binnenkomst werd eerst de zaal bewonderd en daarna zocht iedereen een plekje aan tafel. Na een kopje thee/koffie, uiteraard met kerstkrans, werd er met de kerstdienst begonnen.
Er werden veel bekende kerstliederen gezongen, onder pianobegeleiding van Jan Vos, het Kerstevangelie werd gelezen, er waren mooie gedichten en onze predikant ds. Martin Koster vertelde een bijzonder Kerstverhaal/spel, waarin Lucas centraal stond en Lucas zelf vertelde over zijn ontmoetingen met Jezus, maar ook over zijn reizen met Paulus en hoe hij tot het schrijven van zijn evangelie gekomen was.

Daarna was er de maaltijd…..,een smakelijke champignonsoep, div. broodjes, heerlijk kerstbrood en als toetje een mini ijstaartje met slagroom. Iedereen genoot zichtbaar. Het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt, ging iedereen met een fijn kerstgevoel huiswaarts.

Fijne Kerstdagen allemaal en een gezond en liefdevol 2016!
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaasfeest op de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 1 december 2015

Op dinsdagmiddag was het zover….Sint Nicolaas zou onze soos met een bezoek komen vereren!
Het was nog eventjes spannend of hij wel zou komen, want het stormde en regende hard. Gelukkig bereikte hij en ook onze soos-gasten veilig de Bosbeskapel …
Om half drie precies arriveerde Sint, onder het zingen van "daar wordt aan de deur geklopt". Er werd die middag een Bingospel gespeeld. Sint las een groot en lang gedicht voor, waarin telkens een getal werd genoemd, dat ook op de Bingokaart stond. Iedereen was geconcentreerd bezig met het doorstrepen van de getallen. Op het laatst werd het heel spannend, er moest nog één getal genoemd worden en dat was de….7. Groot was de hilariteit toen bleek dat iedereen BINGO had !! Hoe kreeg Sint het voor elkaar .......

Als prijs kreeg iedereen een heerlijke chocoladeletter en een grote speculaaspop.
Na het enerverende spel kreeg iedereen een advocaatje of een glaasje sap, met iets hartigs.
Kort samengevat, het werd een super gezellige middag, vol met heerlijke versnaperingen, en chocolademelk, en natuurlijk werden er heel veel sinterklaasliedjes gezongen, met pianospel van Jan Vos.
Dag Sint Nicolaas graag tot het volgend jaar!

Een uitgebreide fotoreportage op Google Foto's kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

60 jarig jubileum Soos op dinsdag 30 juni 2015

Op dinsdag 30 juni vierden wij het heugelijke feit, dat de Soos 60 jaar bestaat.
Tevens is het alweer ruim 10 jaar geleden, dat Gelske en Lydia het "Soosstokje" hebben overgenomen van Miep Brouwer de Koning en Corrie de Graaf.
Wij vierden dit met onze soosleden met een heerlijke lunch bij de "Haagsche Beek", terwijl wij 's-middags een bezoek brachten a/h "Herinneringsmuseum" in de Lozerhof.
De feestelijke middag werd in de Bosbeskapel afgesloten met een hapje en een drankje.
De gastvrouwen werden voor hun 10 jaar lange inzet bedankt met een bloemetje, en ook was er van de diaconie een bloemenhulde voor Gelske en Lydia.
Op naar de volgende 10 jaar!

Namens het hele team, Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje van de Ouderen Soos op woensdag 20 mei 2015

Op woensdag 20 mei was het zover, gezellig een dagje uit met de soos v.d. Bosbeskapel.
Om half tien arriveerden de eerste gasten al, nadat ze zich gemeld hadden bij Gera en Jenneke die de presentielijsten verzorgden, konden ze bij de bar een lekker kopje koffie halen. Gelukkig was het mooi weer, de zon scheen en er waren prachtige wolkenluchten, dus dat beloofde veel moois en goeds voor deze dag!
Om half 11 arriveerde de bus, en kon het instappen beginnen, toen na ongeveer een kwartiertje alle 45 gasten in de bus zaten kon de tocht beginnen. Via het Westland reden we richting Alblasserwaard, waar we van de snelweg af gingen, om over prachtige binnendoor weggetjes, over de dijk door de prachtige, landelijke Alblasserwaard te rijden richting Oud Alblas. Daar aangekomen om 12.30 u stond er in Restaurant "de Krom" een heerlijke lunch voor ons klaar, inclusief een overheerlijke kroket!

Om 14.00 uur konden we inschepen op de "fluisterboot de Glashopper" voor een prachtige tocht over de Graafstroom. Aan boord kregen we frisdrank en een lekker kopje thee of koffie. En nog steeds was het prachtig zonnig weer en oh die prachtige wolkenluchten. Wat hebben we daar allemaal van kunnen genieten!
Om 15.30 u, na het aanleggen van "de Grashopper", stapten we weer in de bus om via een mooie route en een stukje grote weg , zonder file!! weer om 17.00 u bij de Bosbeskapel te arriveren. Daar stond nog voor iedereen een heerlijk kopje koffie met een saucijzenbroodje klaar.

Iedereen, was het er roerend mee eens…:
Het was een supergezellige en mooie dag!!
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de Ouderensoos Bosbeskapel op Dinsdagmiddag 31 maart 2015

's Morgens werd de zaal in gereedheid gebracht…De tafels werden versierd met voorjaarsbloemen en paaseitjes (die mochten natuurlijk niet ontbreken!)
Voor iedereen stond er op de tafel een paasplantje klaar om mee naar huis te nemen.
Om half drie begonnen we de middag met een kopje thee of koffie met een paastraktatie waarna de Paasviering begon.
Er werden veel mooie en bekende paasliederen gezongen.
Ook werden er prachtige gedichten voorgedragen en het Paasevangelie werd gelezen.

Na de viering was er eerst nog een kopje koffie, waarna op 16.00 uur nog een heerlijk advocaatje met slagroom of een sapje,en wat hartige knabbeltjes werd geserveerd. Het was een mooie middag.
Om half vijf vertrokken de mensen met al een beetje een "Paasgevoel" huiswaarts.

VROLIJK PASEN ALLEMAAL
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op dinsdag 23 december 2014

Op maandagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen" de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt.
Nadat om 14.00 uur "de Verwennerij" de fruittasjes kwam brengen, konden we met het inpakken beginnen……
Dinsdagochtend 10.00 uur: onze "hulptroepen" arriveren… maar eerst is er koffie ( met kerstkrans!) en daarna ….aan het werk. De salades worden opgemaakt, de tafels worden gedekt en mooi versierd, de kado tasjes onder de boom.
Om 15.00 uur arriveerden de eerste gasten. Bij binnenkomst werd eerst de zaal bewonderd en daarna zocht iedereen een plekje aan tafel. Na een kopje thee/koffie, uiteraard met kerstkrans, werd er met de kerstdienst begonnen. Er werden veel bekende kerstliederen gezongen onder pianobegeleiding van Jan Vos, het Kerstevangelie werd gelezen, er waren mooie gedichten en onze predikant ds. Nico Riemersma vertelde een bijzonder Kerstverhaal, waarin Maria centraal stond en zij zelf aan het woord kwam, via een door haarzelf geschreven brief gericht aan de mensen v.d. Soos.

Daarna was er de maaltijd; een overheerlijke salade,een smakelijke Bospaddestoelensoep, div. broodjes, heerlijk kerstbrood en als toetje Apfelstrudel met een bolletje ijs en slagroom!!.
Iedereen genoot zichtbaar. Het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt, ging iedereen met een goed kerstgevoel huiswaarts.

Fijne Kerstdagen allemaal en een gezond en liefdevol 2015!
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaaslunch van de Dinsdagmiddagsoos op dinsdag 2 december 2014

's Morgens om 10 uur kwamen Gelske, Lydia en de gastvrouwen bij elkaar om alles in gereedheid te brengen. Natuurlijk begonnen we eerst met een lekker kopje koffie.
Daarna werden de tafels neergezet in grote vierkanten en gezellig gedekt met Sinterklaasservetjes en vrolijke sinterklaas- placemats, onderwijl was men in de keuken drukdoende met het bereiden de soep en het verwarmen van de zelfgemaakte quiches. Dit alles onder de vrolijke klanken van Sinterklaasliedjes, om alvast in de stemming te komen.
Om 12.15uur arriveerden onze eerste gasten al. Toen iedereen aanwezig was, kon om één uur de maaltijd beginnen.
De tafels zagen er vrolijk een aantrekkelijk uit, en al gauw zat iedereen de smikkelen en te smullen. De soep smaakte voortreffelijk, en ook de quiches en de broodjes vielen goed in de smaak. Het was een super gezellig samenzijn, met leuke gesprekken.
Om ongeveer half drie hebben we de tafels in de "spelstand"! gezet, en konden de dames hun wekelijkse spelletje spelen.

Toen…plotseling…werd er op de deur geklopt en daar verscheen zowaar Sint Nicolaas in hoogsteigen persoon, helaas wel zonder Piet, die had de sint wegens alle "toestanden rondom het Pietengebeuren " maar thuis gelaten. Iedereen was blij verrast, vooral toen de Sint een rondgang langs alle tafels maakte en iedereen een persoonlijk woordje kreeg van de Goed Heiligman. Hij wist over iedereen iets positiefs te vertellen !! En als extra beloning kreeg iedereen een heerlijke chocolade letter en een grote speculaaspop van hem kado.
En of het nog niet genoeg was, werden ze ook toen nog getrakteerd op lekkere chocolade speculaasjes bij de thee, en een heerlijk stukje banket bij de koffie. Iedereen was vol lof en enthousiasme, toen ze weer naar huis gingen.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Afsluiting van het Soos seizoen op dinsdag 24 juni 2014

We hebben dinsdag onze Soos afgesloten met een gezellige lunch. We begonnen om 12.30 uur en hebben onze middag besloten met een overheerlijk ijsje.

We hebben nu vakantie tot 26 augustus.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)Impressie van de Hemelvaartsdienst op donderdag 29 mei 2014

Dit keer wegens het koude en natte weer helaas niet in onze Kerk-tuin maar ook heel bijzonder en sfeervol in de hal. De opkomst met zo'n 75 mensen viel zeker niet tegen.
Het was een mooie dienst met muziek en begeleiding van de Gemeentezang van het Blazersensemble TAVENU o.l.v. Kees van Venetië.

Heel mooi was het "Onze Vader" dat deze keer ook met gebaren werd gezegd.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje van de Ouderen Soos op woensdag 14 mei 2014

Op woensdag 14 mei was het zover, gezellig een dagje uit met de soos v.d. Bosbeskapel. Om half tien arriveerden de eerste gasten al, nadat ze zich gemeld hadden bij Jenneke en Lydia die de presentielijsten verzorgden, konden ze bij de bar een lekker kopje koffie halen.
Om tien voor half elf precies konden we gaan instappen….en toen begon het zachtjes te regenen, en harder en harder….onweer en bliksem kregen we er gratis bij !! Gelukkig zaten we al gauw droog in de bus en om precies half elf reden we weg.
Via het Westland, Vlaardingen reden we door de Beneluxtunnel, via Barendrecht, Rijsoord naar de Moerdijkbrug. Onderweg vertelde onze chauffeur Leendert, die we al jaren als onze vaste chauffeur hebben, veel wetenswaardigheden. Inmiddels was het ook droog geworden en begon de zon te schijnen!
Via Hoge- en Lage Zwaluwe, en Made arriveerden we om 12.30 uur in Drimmelen bij restaurant "t Voske", waar Martin Koster en zijn zus al op ons stonden te wachten. Zij zouden de lunch en de boottocht met ons meemaken. Binnen wachtte ons een heerlijke koffietafel. Met prachtig uitzicht over het water zat een ieder al snel te genieten van al het heerlijks dat op de buffettafel stond uitgestald.

Om 14.00 uur kwam de rondvaartboot "de Zilvermeeuw" aanmeren en konden we aan boord gaan voor een 2 uur durende boottocht door de Biesbosch. De meesten van onze gasten gingen binnen zitten, waar de koffie met cake al klaar stond (!) maar omdat de zon zo stralend scheen, kozen anderen toch heerlijk een plekje op het buitendek. We konden genieten van prachtige wolkenluchten en het schitterende landschap dat aan ons voorbij gleed. Om 16.15 uur meerde "de Zilvermeeuw" weer aan en nadat we afscheid hadden genomen van Martin en zijn zus, aanvaardden we de terugreis. Via mooie tussendoor weggetjes kwamen we op een gegeven moment toch op de snelweg terecht, maar dankzij de vrije busbaan konden we fijn de files omzeilen.
Om 18.00 uur precies arriveerden we bij onze Bosbeskapel, waar onze gasten nog een kopje koffie met een saucijzenhapje wachtte. ( bedankt Martien!)
Daarna ging iedereen voldaan huiswaarts. Het was een heerlijke dag!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de Ouderensoos Bosbeskapel op Dinsdagmiddag 15 april 2014

's Morgens werd de zaal in gereedheid gebracht…De tafels werden versierd met voorjaarsbloemen en paaseitjes (die mochten natuurlijk niet ontbreken!)
Voor iedereen stond er op de tafel een paasplantje klaar om mee naar huis te nemen èn een cornetje met paaseitjes.

Om half drie begonnen we de middag met een kopje thee of koffie met een paastraktatie waarna de Paasviering begon.
Er werden veel mooie en bekende paasliederen gezongen. Er werden prachtige gedichten voorgedragen en het Paasevangelie werd gelezen.

Na de viering was er een gezellig samenzijn met een advocaatje met slagroom of een sapje en wat hartige knabbeltjes.
Het was een mooie middag.
Om half vijf vertrokken de mensen met al een beetje een "Paasgevoel" huiswaarts.

VROLIJK PASEN ALLEMAAL
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op woensdag 18 december 2013

Op dinsdagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen", de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt.
Nadat om 14.00uur "de Verwennerij" de fruittasjes kwam brengen, konden we met het inpakken beginnen……

Woensdagmorgen 10 uur: onze "hulptroepen" arriveren… maar eerst is er koffie met kerstkrans(!) en daarna ….aan het werk. De salades worden opgemaakt, de tafels worden gedekt en mooi versierd, de cadeau tasjes gaan onder de boom.
Om 16.00uur arriveerden de eerste gasten. Bij binnenkomst werd eerst de zaal bewonderd en daarna zocht iedereen een plekje aan tafel. Na een kopje thee/koffie, uiteraard met kerstkrans, werd er met de kerstdienst begonnen.

Er werden veel bekende kerstliederen gezongen onder pianobegeleiding van Jan Vos, het Kerstevangelie werd gelezen, er waren mooie gedichten en onze predikant ds. Martin Koster vertelde/speelde een bijzonder Kerstverhaal, waarin Maria centraal stond en zij als het ware zelf aan het woord kwam.
Daarna was er de maaltijd; een overheerlijke salade, een smakelijke tomatencrèmesoep, div. broodjes en als toetje Apfelstroedel met een bolletje ijs en slagroom!!
Iedereen genoot zichtbaar. Na nog een heerlijk kopje koffie werd het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God". Nadat de kersttassen waren uitgereikt en ieder als extra nog een prachtige Amaryllusbloem kreeg, ging iedereen met een goed kerstgevoel huiswaarts.

Fijne Kerstdagen allemaal en een gezond en liefdevol 2014!
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje Dinsdagmiddag-soos en de Gespreksgroep voor ouderen op woensdag 22 mei 2013

Woensdag 22 mei was het zover, we gingen weer gezellig met elkaar een dagje uit!
Al om 9.30 uur arriveerden de eerste gasten. Zij werden onthaald met een heerlijk kopje koffie. En zowaar…..om 10.10 uur, net toen de bus was gearriveerd begon DE ZON te schijnen en was de lucht stralend blauw. Het was bijna niet te geloven!!
We denken dat het speciaal zo was "geregeld" voor de jarige Wim Hobma!?
Wim's plaats in de bus was versierd met slingers en bij zijn binnenkomst zong iedereen luidkeels het "lang zal hij leven"!
De bus met 44 gasten aan boord kon vertrekken!
Nadat we via het Westland een poosje op de grote weg hebben gereden konden we bij Sliedrecht gelukkig de drukte achter ons laten en reden we een mooie route via de Alblasserwaard richting Leerdam.

Onderweg werden we in de bus nog door Wim getrakteerd op een lekkere chocolade reep!
In Leerdam aangekomen wachtte ons in het pannenkoekenhuis "t Veerhuis een heerlijke pannenkoekenlunch. In no time zat iedereen te smikkelen en te smullen!
Na de lunch liepen we richting de Glasblazerij, die zo'n 10 minuutjes lopen van het restaurant ligt. Daar kregen we een demonstratie glasblazen. We kregen een uiteenzetting over het werk van de glasblazers en over hetgeen ze aan het maken waren.
Na de demonstratie konden we onze warme en droge kelen (het was in de werkplaats zeer warm!) smeren met een heerlijk drankje.
Inmiddels zagen we de bus al weer klaar staan en vertrokken we om ongeveer 16.00 uur weer richting Kapel.
Bij aankomst daar rond 17.30 uur, wachtte ons nog een heerlijke kop koffie met een saucijzenbroodje. Daarna vertrok iedereen voldaan naar huis.

Het was een SUPERDAG!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering Ouderensoos Bosbeskapel op dinsdag 26 maart 2013

's-Morgens werd de zaal in gereedheid gebracht…De tafels,werden versierd met voorjaarsbloemen en paaseitjes (die mochten natuurlijk niet ontbreken!)
Voor iedereen stond er op de tafel een tête a tête narcisje klaar om mee naar huis te nemen en een paasboeketje met paaseitjes. Om half drie begonnen we de middag met een kopje thee, daarna begon de Paasviering. Er werden veel mooie, bekende paasliederen gezongen. Er werden prachtige gedichten voorgedragen en het Paasevangelie werd gelezen, Na de viering was er een gezellig samenzijn, met koffie met een paas- traktatie en een advocaatje met slagroom of een sapje. Het was een fijne middag. Om half vijf vertrokken de mensen met al een beetje een "Paasgevoel" huiswaarts.

VROLIJK PASEN ALLEMAAL.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op woensdag 19 december 2012

Op dinsdagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen", de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt.
Nadat om 14.00 uur "de Verwennerij" de fruittasjes kwam brengen, konden we met het inpakken beginnen……
Woensdagmorgen 10 uur: onze "hulptroepen" arriveren… maar eerst is er koffie (met kerstkrans!), en daarna ….aan het werk. De slaatjes worden opgemaakt, de soep gekookt en de tafels, deze keer eens in grote vierkanten gezet, worden gedekt en mooi versierd. Ook de wanden worden opgeluisterd met kersttakken. Cadeau tassen onder de boom en klaar……
Om 16.00 uur arriveerden de eerste gasten. Bij binnenkomst werd eerst de zaal bewonderd en daarna zocht iedereen een plekje aan tafel. Na een kopje thee/koffie, uiteraard met kerstkrans, werd er met de kerstdienst begonnen.

Er werden veel bekende kerstliederen gezongen onder pianobegeleiding van Jan Vos, er waren teksten van o.a. Herodes, Jozef, Maria, een Engel en het Kerstkind die door de gasten werden voorgelezen en Ds. Lenie Vollebregt vertelde een prachtig kerstverhaal.
Daarna was er de maaltijd; een overheerlijk slaatje (bedankt Theo Benraadt !!) een smakelijke Bospaddestoelensoep, div. broodjes en als toetje Apfelstroedel met een bolletje ijs en slagroom!!.
Iedereen genoot zichtbaar. Na nog een heerlijk kopje koffie werd het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt ging iedereen met een "heerlijk kerstgevoel" huiswaarts.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaaslunch van de Dinsdagmiddagsoos op dinsdag 4 december 2012

's Morgens om 10 uur kwamen Gelske, Lydia en de gastvrouwen bij elkaar om alles in gereedheid te brengen. Natuurlijk begonnen we eerst met een lekker kopje koffie.
Daarna werden de tafels neergezet in grote vierkanten en gezellig gedekt met Sinterklaasservetjes en vrolijke placemats, (bedankt Adri!). Onderwijl was men in de keuken drukdoende met het bereiden van de salades, de soep en het verwarmen van de zelfgemaakte quiches. Dit alles onder de vrolijke klanken van Sinterklaasliedjes, om alvast in de stemming te komen.
Om 12 uur arriveerden onze eerste gasten al, nat en wel van de stromende regen. Toen iedereen aanwezig was, kon om half een de maaltijd beginnen.

De tafels zagen er vrolijk en aantrekkelijk uit, en al gauw zat iedereen de smikkelen en te smullen. De soep smaakte voortreffelijk, en ook de quiches en de salade vielen goed in de smaak. Het was een super gezellig samenzijn, met leuke gesprekken.
Om ongeveer half drie hebben we de tafels in de "spelstand"! gezet, en konden de dames hun wekelijkse spelletje spelen. En of het nog niet genoeg was, werden ze ook toen nog getrakteerd op lekkere chocolade speculaasjes bij de thee, en een heerlijk stukje banket bij de chocolademelk.
Iedereen was vol lof en enthousiasme, toen ze weer naar huis gingen.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje Dinsdagmiddag soos en woensdagmiddaggroep op woensdag 23 mei 2012

Eindelijk is het zover, we gaan een heerlijk dagje uit met de Soos en de woensdagmiddaggroep.
Om half tien komen de eerste gasten al binnendruppelen. Ze worden hartelijk welkom geheten en getrakteerd op een lekker kopje koffie. Nadat de presentielijst is gecontroleerd, en iedereen aanwezig blijkt te zijn (we zijn met 41 deelnemers vandaag!) arriveert de bus, met onze "eigen" chauffeur Leendert (hij rijdt ons nu al voor 5e keer), en kan het instappen beginnen. Na enig gemanoeuvreer, de chauffeur moet achteruit de Oude Haagweg oprijden, kan de reis beginnen!
We rijden door het Westland via de Beneluxtunnel richting Dordrecht. Dan de Moerdijkbrug over en via de Maasroute (Langstraat) tot Engelen (bij den Bosch) waar we aan boord gaan van onze rondvaartboot.

Binnen krijgen we koffie en kunnen we onbeperkt ?!, pannenkoeken eten. De meesten vonden 2 pannenkoeken toch wel genoeg, zodat we al snel heerlijk boven op het dek van de zon en de prachtige vergezichten gingen genieten. De tocht voerde over de Dieze, vervolgens de Maas op tot Heusden en daar via het Heusdenskanaal naar de afgedamde Maas.
Ondertussen werden we nog getrakteerd op een heerlijk ijsje! Verder voer de boot de Merwede op tot Sleeuwijk, waar de boot weer voor de bus werd omgewisseld.
Via Gorinchem - Rotterdam en het Westland reden we weer terug naar de Kapel, waar we om precies 17 uur arriveerden. Daar werden we nog eens getrakteerd op koffie/thee, en een heerlijk saucijzenbroodje! Daarna vertrokken de gasten weer huiswaarts.
Het was een heerlijke zonovergoten dag geweest….tot volgend jaar?!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de Ouderensoos Bosbeskapel op dinsdag 3 april 2012

's-Morgens werd de zaal in gereedheid gebracht. De tafels werden fleurig versierd met narcisjes en natuurlijk ontbraken de paaseitjes niet! Voor iedereen stond er een bakje met narcissen op de tafel en een cornetje met paaseitjes om mee te nemen naar huis.
's-Middags om half drie arriveerden de gasten, die werden voorzien van een kopje thee met een versnapering. Om 15 uur begon de Paasdienst. Er werden mooie, bekende paasliederen gezongen en er werden verschillende prachtige gedichten voorgedragen. Na de dienst was er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hartig hapje.
Om half vijf vertrokken de dames weer naar huis met al een beetje een "Paasgevoel".
"Prettige paasdagen allemaal"!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op woensdag 21 december 2011

Op dinsdagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen" de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt.
Nadat om 14.00uur "de Verwennerij" de fruittasjes kwam brengen konden we met het inpakken beginnen……
Woensdagmorgen 10 uur: onze "hulptroepen" arriveren… maar eerst is er koffie (met kerstkrans!) en daarna …. aan het werk. Er moeten broodjes worden gesmeerd en de tafels worden gedekt en mooi versierd. Ook de wanden worden opgeluisterd met kersttakken. Kado-tassen onder de boom en klaar……
Om 16.00uur kwamen de eerste gasten. Onder het slaken van bewonderende kreten bij het binnenkomen van de zaal zocht ieder een plekje. Na een kopje thee/koffie (uiteraard met kerstkoekje) werd er met de kerstdienst begonnen.
Er werden veel bekende kerstliederen gezongen onder pianobegeleiding van Jan Vos. Prachtige gedichten werden voorgedragen en Lenie Vollebregt vertelde een prachtig kerstverhaal.
Daarna was er de maaltijd; een heerlijk slaatje een heerlijke "Hobma-soep" en div. broodjes en als toetje een kerst-ijstaartjes.
Iedereen genoot zichtbaar. Na nog een heerlijk kopje koffie werd het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt ging iedereen met een "heerlijk kerstgevoel" huiswaarts.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sint en Piet bezoeken de Dinsdagmiddagsoos op woensdag 30 november 2011

Op woensdagmiddag om half drie vereerden Sint Nicolaas met zijn Pieterbaas ons met een bezoek.
Nadat alle aanwezigen uit volle borst het Sinterklaaslied "hoor wie klopt daar kinderen" aan het zingen was, werd er luid op de deur gebonsd! De eerbiedwaardige Bisschop verscheen geheel alleen, zonder zijn Pieterbaas en zonder zijn mijter!!
Wat was er loos….Sint had in de storm van afgelopen nacht zijn mijter verloren en Piet was hem nu aan het zoeken. Maar ….gelukkig, na korte tijd verscheen ook een vermoeide en hijgende Pieterbaas met de mijter!!!
Nadat ieder was voorzien van een heerlijke kop chocolademelk met een stuk banket en Sint Nicolaas geheel was opgelucht dat zijn hoofddeksel weer gevonden was, begon hij het samenzijn met het bij zich roepen van enige gasten en gastvrouwen. Na veel lovende woorden van de Sint, kon er met het Bingospel begonnen worden.
Sint las een heel verhaal voor geheel in dichtvorm, waarbij iedere keer een cijfer genoemd werd. Het was een heel verhaal en op het eind gebeurde het zo maar dat iedereen tegelijkertijd BINGO kon roepen!!!
De prijzen werden aan ieder van ons uitgereikt: een heerlijke speculaaspop en een knots van een chocolade letter. Dank u Sinterklaas! Na een sapje en een advocaatje moest de Sint helaas weer afscheid nemen.

Dag Sinterklaas tot het volgende jaar!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Afscheid Ds. Jan Eikelboom op zondag 19 juni 2011

Op zondag 19 juni heeft ds. Jan Eikelboom in een feestelijke dienst in de Ontmoetingskerk afscheid genomen als Wijkpredikant van de Bosbeskapelgemeente.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje van de Dinsdagmiddagsoos en de Ouderengespreksgroep op woensdag 18 mei 2011

Op woensdag 18 mei is het zover. We gaan een heerlijk dagje uit met de Soos en de woensdagmiddag-groep.
Om half tien komen de eerste gasten al binnendruppelen. Ze worden hartelijk welkom geheten en getrakteerd op een heerlijk kopje koffie.
Nadat de presentielijst is gecontroleerd en iedereen aanwezig blijkt te zijn (we zijn met ons 51 vandaag!), arriveert de (extra grote) bus en kan het instappen beginnen. Na enig gemanoeuvreer, de chauffeur moet achteruit de Oude Haagweg oprijden, kan de reis beginnen!
We rijden via het Westland richting Beneluxtunnel. Naar Ridderkerk, Gorinchem en daar gaan we de grote weg af en rijden dan een prachtige toeristische route, via Arkel, langs de Linge naar Leerdam.
Daar ligt de rondvaartboot "de Parel" op ons te wachten voor een mooie tocht over de rivier de Linge. We blijken niet de enige groep te zijn, maar na enig geduld, kunnen we dan toch "inschepen".
We hebben een prachtige plek met onze eigen groep gekregen en worden gelijk voorzien van een heerlijke kop koffie!
Dan is het moment daar…..vanuit de vloer verrijst er een prachtige uitstalling, met daarop allerlei heerlijks voor onze High Tea, gebak, cakes, bonbons, salades, heerlijke broodjes, sandwiches en nog veel meer. Het ziet er prachtig uit. En keurig (!) tafel voor tafel, kunnen de mensen hun bordjes gaan volladen!
Het prachtige landschap trekt aan ons voorbij. Veel jonge dieren zoals ganzen, waterhoentjes en futen zien we en onderwijl wordt er geanimeerd gepraat en vooral gegeten. Na het eten gaan sommige van ons naar het bovendek. Er is bijna geen wind en het is een aangename temperatuur.
Na zo'n 2 uur varen komen we weer terug bij de aanlegsteiger en lopen we weer terug naar de bus en begint de terugreis.
(Er blijken even 3 dames "zoek"…..ze moesten even naar de HEMA voor een babykadootje voor Gelske…zij is gisteren oma geworden van een kleindochter!!!)
Vanaf Leerdam rijden we via Leerbroek naar Lexmond ( a/d Lek) over de Lekdijk, langs Ameide, Nieuwpoort door de Alblasserwaard via Goudriaan naar Papendrecht. Daar gaan we via de grote weg weer terug naar de Bosbeskapel.
Bij aankomst staat ons nog een lekker kopje koffie met een saucijzenhapje te wachten en dan is deze heerlijke dag dan toch echt afgelopen.
Iedereen heeft genoten en gaat weer huiswaarts.
HET WAS EEN HEERLIJKE DAG!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de ouderensoos op dinsdagmiddag 19 april 2011

's-morgens werd de zaal in gereedheid gebracht…fleurig versierde tafels, met narcissen, bakjes met paaseitjes (die mochten natuurlijk niet ontbreken!)
Voor iedereen stond er op de tafel een bakje met narcissen en lag er een Paas-biedermeier met Paaseitjes om mee naar huis te nemen.
Om half drie begonnen we de middag met een kopje thee waarna om drie uur de paasviering werd gehouden. Er werden mooie en vooral bekende Paasliederen gezongen. Er werden prachtige gedichten voorgedragen, en het Mattheüs evangelie werd gelezen.
Na de viering was er een gezellig samenzijn, met thee, koffie met een paas- traktatie, en een advocaatje met slagroom of een sapje. Het was een fijne middag.
Om half vijf vertrokken de mensen , met al een beetje een "Paasgevoel", huiswaarts.

VROLIJK PASEN ALLEMAAL.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op woensdag 15 december 2010

Op dinsdagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen" de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt. Nadat om 14.00 uur "de Verwennerij" de fruittasjes kwam brengen, konden we met het inpakken beginnen……
Woensdagmorgen 10.00 uur; onze "hulptroepen" arriveren… . Eerst is er koffie (met kerstkrans!) en daarna ... aan het werk. Er moeten broodjes worden gesmeerd (vakwerk, verricht door Corrie en Pia) en de tafels worden gedekt en prachtig versierd. Ook de wanden worden opgeluisterd met kersttakken en niet te vergeten de kerstboom moet worden neergezet. Kado-tassen onder de boom en klaar……
Om 16.00 uur kwamen de eerste gasten (de verwachtte ijzel bleef gelukkig uit!).
Onder veel oh- en ah-geroep bij binnenkomen van de zaal zocht ieder een plekje. Na een kopje thee/koffie (uiteraard met kerstkrans!) begon de kerstdienst…
Er werden veel bekende kerstliederen gezongen, onder pianobegeleiding van Jan Vos. Prachtige gedichten werden voorgedragen en Jan Eikelboom vertelde een prachtig kerstverhaal over ….jawel Harry ! (knap hoor Jan!)
Daarna was er de maaltijd; een heerlijk slaatje (van Borsboom, jawel!) , een heerlijke "Hobma-soep" tw. Mosterdsoep met zalmsnippers en div. broodjes en als toetje een kerst ijs-ster.
Iedereen genoot zichtbaar.
Na nog een heerlijk kopje koffie, werd het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt ging iedereen met een "echt kerstgevoel" huiswaarts.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaas en Zwarte Piet te gast bij ' Samen aan Tafel' op vrijdag 3 december 2010

Op vrijdag 3 december kregen de deelnemers aan "Samen aan Tafel" bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaasfeest op de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 30 november 2010

Op dinsdagmiddag 30 november jl. was het zover….Sint Nicolaas en zijn Pieterbaas zouden onze soos met een bezoek komen vereren! Het was nog eventjes spannend of hij wel zou komen, want er lag sneeuw en het was glad. Gelukkig bereikten hij en ook onze soos-gasten veilig de Bosbeskapel …
Om half drie precies arriveerden Sint en Piet, en kwamen in polonaise, samen met de gastvrouwen, de zaal binnen..Hilariteit alom natuurlijk!!
Er werd die middag een soort ganzenbordspel gespeeld. En steeds als het fiche (de stoomboot van de Sint in het miniatuur) op een nummer kwam, waarop een naam stond vermeld, moest de genoemde persoon bij Sint verschijnen, hetzij op schoot of op de stoel naast hem.
Sint wist van iedereen iets te vertellen (hoe weet hij dat toch allemaal??) en iedereen kreeg een heerlijke chocoladeletter en een grote speculaaspop.
Ook werd "onze chauffeur" Thijs Spaans even in de bloemetjes gezet, vanwege zijn 75ste verjaardag!
Kort samen gevat, het werd een super gezellige middag, vol met heerlijke versnaperingen en chocolademelk en natuurlijk werden er heel veel sinterklaasliedjes gezongen, met pianospel van Jan Vos.

Dag Sint Nicolaas en dag Piet, tot het volgend jaar!

Van deze Sinterklaasviering zijn 2 fotoreportages gemaakt die u op Picasaweb kunt bekijken:
Album 1 van Reina van den Eijnden.
Album 2 van Lydia Vos.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje van de Dinsdagmiddagsoos en de Ouderengespreksgroep op woensdag 26 mei 2010

Op woensdag 26 mei jl. was het dan eindelijk zover. Ons uitstapje of "verrassingstocht", zoals we het deze keer noemden.
Om kwart voor tien (eigenlijk al eerder!) kwamen de eerste gasten al aan bij onze Kapel, waar ze werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie…In totaal waren er 39 gasten die dag!
Keurig om 10.20 uur kwam de bus voorrijden, waarna er kon worden ingestapt….de reis kon beginnen. Helaas liet de zon verstek gaan, maar de zon scheen in ons aller hartjes!
Eerst Den Haag uit via Rijswijk, daarna over de A13 richting Rotterdam, daarna bij de stuw van Capelle a/d IJssel overgestoken ..door de Krimpenerwaard, langs Ouderkerk, langs de IJsseldijk tot Gouda, met prachtige vergezichten, weilanden met weidevogels, en veel , hééél veel koeien en ook paarden! Prachtig, daarna door richting Schoonhoven, waar we om 12.30 uur aankwamen bij Restaurant Lekzicht en konden gaan genieten van een heerlijke lunch.
Eerst was er een heerlijk, vers groentesoepje, daarna kregen we een echte Dobbekroket, (jawel!) en allerlei heerlijke broodjes en diverse soorten beleg.
Om ongeveer 13.45 ging de tocht weer verder (de bus reed aanmerkelijk langzamer door al die goed gevulde magen van de passagiers!)
Met de pont voeren we naar de overkant van het water, en reden via allemaal pittoreske binnendoor-weggetjes, door de Alblasserwaard, en genoten we opnieuw van de prachtige, volop bloeiende, natuur. Ook werden er verschillende ooievaars gespot.
Aangekomen in Meerkerk hielden we halt bij de ijsboerderij "Middelbroek"…..
Daar kregen we een humoristische uitleg over de historie van de ijsboerderij en de familie.
We hebben dubbel gelegen van het lachen door de vlot babbelende ijsboerin, die vertelde à la Tineke Schouten!! Prachtig…Maar ze kon niet alleen goed praten, ze kon ook nog heerlijk ijs maken, wel 12 soorten o.a. Boerenjongens-ijs, (dat ze maakte waar we bij stonden), kwarkaardbei-ijs, en boerenbruiloft-ijs, een combinatie van boerenjongens-ijs en boerenmeisjes-ijs. (hoe verzin je het! )
Na de demonstratie kregen we allemaal een flinke portie van dat boerenjongens-ijs, overheerlijk (echt niet Sonja Bakker- proof hoor!)
Om ongeveer 16 uur vertrokken we weer vandaar, om via de zuidelijke Lekdijk, Ameide, Nieuwlekkerland, Kinderdijk (veel, heel veel molens) door de Noordtunnel via de grote weg terug te rijden naar onze eigen Bosbeskapel, alwaar een heerlijke kop koffie met saucijzenbroodje, (ja ja, het kan niet op) voor ons klaar stond (bedankt Theo). Daarna vertrokken de meer dan tevreden gasten weer huiswaarts.
Het was in één woord : EEN FANTASTISCHE DAG!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de ouderensoos op dinsdag 16 maart 2010

's-Morgens werd de zaal in gereedheid gebracht…fleurig versierde tafels, met voorjaarsbloemen, en paaseitjes (die mochten natuurlijk niet ontbreken!)
Voor iedereen stond er op de tafel een tête a tête narcisje, om mee naar huis te nemen.
Om half drie, begonnen we de middag met een korte paasviering. Er werden mooie, bekende paasliederen gezongen. Er werden prachtige gedichten voorgedragen en er werd deze keer uit het Lucas evangelie gelezen, wat heel veel positieve reacties teweeg bracht, ( "..toch net een iets andere tekst, dan luister je weer eens goed", werd er gezegd)
Na de viering was er een gezellig samenzijn, met thee, koffie met een paas- traktatie, en een advocaatje met slagroom of een sapje. Het was een fijne middag. Om half vijf vertrokken de mensen, met al een beetje een "Paasgevoel", huiswaarts.

VROLIJK PASEN ALLEMAAL.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

High Tea ter ere van het 55 jarig jubileum van onze dinsdagmiddag-soos op dinsdag 26 januari 2010

Op dinsdagmiddag 26 januari was het dan eindelijk zover…de High Tea ter ere van het 55 jarig jubileum van onze dinsdagmiddag-soos. 's Morgens om 10 uur arriveerden onze "hulptroepen", onze gastvrouwen. Er werd natuurlijk gestart met een heerlijk kopje koffie….en toen aan het werk! Er werden tafels gedekt, etagères werden op de tafels gezet, die werden voorzien van allerlei lekkernijen, zoals soesjes, tommies, bonbons, boterkoek, vruchtenkoekjes, brownies, amandelbroodjes….ja, ja, allemaal heel slecht voor de cholesterol maar….overheerlijk!! (en we doen het niet iedere dag, toch?).
Daarna werden de sandwiches gesmeerd en belegd met zalm, en de bouillon werd klaargemaakt, en de quiches voorgesneden. Als extra verrassing werd er op ieder bordje een foto met daarop alle soosgasten (gemaakt met Sinterklaas!) neergezet. 's Middags om half drie kon het feest beginnen. Bij binnenkomst was iedereen blij verrast bij het zien van al het lekkers dat daar stond te lonken, en ook de groepsfoto viel erg in de smaak…. Het werd een heel gezellige middag, iedereen zat geanimeerd met elkaar te praten (voor zover dat ging met volle mond!!), en steeds opnieuw werden de theepotten bijgevuld. Wij, Gelske en Lydia, werden verrast met een prachtige bloemenhulde (het was ons 5 jarig jubileum als leiding!) Voordat we het beseften was het al weer half vijf en kwamen de busjes onze gasten weer ophalen…Nadat de Gelske en Lydia en de gastvrouwen uitbundig waren bedankt, vertrokken onze gasten weer huiswaarts. Het was een heel gezellig en geslaagde High Tea, dat doen we zeker nog eens over.

Lydia Vos

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Overweldigend resultaat Crea-verkoopdag op dinsdag 8 december 2009

Het resultaat van de op 8 december gehouden Crea-verkoopdag is overweldigend. Aan het eind van de dag was voor € 522,00 aan kerstcreaties verkocht. Dit bedrag wordt aangevuld met € 350,00 euro uit de doorlopende verkoop uit onze vitrine in de hal. Het totale bedrag van € 872,00 zal worden overgemaakt naar de penningmeester van de Wijkraad van Kerkrentmeesters voor het klein onderhoud van onze Bosbeskapel.
Graag willen we iedereen bedanken voor het welslagen van deze dag. Indien mogelijk willen we de Crea-verkoopdag jaarlijks herhalen. De planning is dit volgend jaar begin november weer te doen.

Hansje Vergers

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Kerstfeest Ouderensoos Bosbeskapel op woensdag 16 december 2009

Op dinsdagmiddag hebben we samen met de "gastvrouwen", de kersttassen ingepakt en de kerststukjes voor op de tafels gemaakt. Een gezellig samenzijn waarbij heel wat werd "afgekakeld" (zoals Nel het noemde!).
Woensdagmorgen 10 uur; onze "hulptroepen" arriveren… eerst is er koffie (met kerstkrans!) en daarna … aan het werk. Er moeten broodjes worden gesmeerd (vakwerk verricht door Corrie en Pia) en de tafels worden gedekt en prachtig versierd. Ook de wanden worden opgeluisterd met kersttakken en niet te vergeten de kerstboom… (dat had wat voeten in de aarde, want de piek bleef niet recht staan, haha!). Kado-tassen onder de boom en klaar……
Om 16.00 uur kwamen de eerste gasten. De verwachtte ijzel bleef gelukkig uit!
Onder veel oh's- en ah's-geroep bij binnenkomen van de zaal, zocht ieder een plekje. Na een kopje thee (uiteraard met kerstkrans!) begon de kerstdienst…
Er werden veel bekende kerstliederen gezongen, onder pianobegeleiding van Jan Vos. Prachtige gedichten werden voorgedragen en Jan Eikelboom vertelde een boeiend kerstverhaal!
Daarna was er de maaltijd; een heerlijk slaatje (van Borsboom, jawel!), een heerlijke "Hobma-soep", en div. broodjes met een "ijs-ster"als toetje.
Iedereen genoot zichtbaar. Na nog een heerlijk kopje koffie werd het geheel afgesloten met zingen van het "Ere zij God".
Nadat de kersttassen waren uitgereikt ging iedereen met een "echt kerstgevoel" huiswaarts.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaasfeest ouderensoos op dinsdag 1 december 2009

Op dinsdag 1 december was het weer zover. Sint Nicolaas en zijn Pietermanknecht bezochten onze soos. In afwachting van het hoge bezoek werden er, onder het genot van een kopje thee met een lekker chocolaatje, enkele sinterklaasliedjes gezongen onder pianobegeleiding van Jan Vos. Bij binnenkomst van de Sint zagen we direct dat er iets mis was ….Sint leunde ongemakkelijk op een kruk??? Wat bleek, de staf was kapot. Gelukkig had Martha een nieuwe staf voor de Sint gemaakt (al ging dat ook bijna fout want Martha kwam met de staf in haar scootmobiel, keihard de kapel in rijden, waardoor de krul afbrak !!!!!)
Na verwelkoming van het hoge gezelschap, werd een leuk spel gespeeld, waarbij een aantal opdrachten moesten worden gedaan zoals; een gymoefening, keihard lachen (waarbij Piet het haast in haar broek deed!!) en div. vragen zoals; hoe heet het paard van de Sint, enz. enz.
Ook werden er nog verschillende lieve "kinderen" bij de Sint geroepen die even op Sint's schoot mochten zitten!
Kortom…. het werd een super gezellige middag waar iedereen naar hartelust van heeft genoten….
Dag Sint en Piet…tot het volgend jaar!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Workshop Liturgisch Bloemschikken op Startzondag 13 september 2009

Bekijk de prachtige resultaten die een groep heel enthousiaste mensen geleverd hebben!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

High Tea van de dinsdagmiddagsoos op dinsdag 1 september 2009

Op dinsdag 1 september hielden we op de soos een High Tea.
Met veel toewijding en plezier hebben Gelske en Lydia, samen met de gastvrouwen een High Tea verzorgd voor onze gasten v.d. dinsdagmiddagsoos. ( 36 personen!!) We begonnen met een heerlijke bouillon, daarna quiches in div. smaken, en daarna zoet, zoet, zoet en nog eens zoet!
Het werd een heerlijke, supergezellige middag, waar iedereen zeer geanimeerd met elkaar zat te praten en snoepen!!!
Voor herhaling vatbaar.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Uitstapje dinsdagmiddagsoos en gespreksgroep voor ouderen op dinsdag 26 mei 2009

Om half tien druppelde, (letterlijk en figuurlijk want het regende!!) de eerste gasten al binnen. De koffie stond klaar. Om kwart over tien kon het "instappen" beginnen. Nadat één gast nog even snel was opgebeld (ze dacht dat het pas morgen was!) en ook zij aanwezig was, konden we vertrekken. Jammer dat het miezerde, maar in alle harten scheen het zonnetje dus….. Al snel werd er geanimeerd gepraat, en ging de trommel met snoep rond.! Prima sfeertje, toch!!.....
Via Wassenaar, Leiderdorp, Küdelstaart en Uithoorn arriveerden we om half één bij de boot aan de Loosdrechtse plassen waar zowaar de zon zich heel even liet zien!
Nadat iedereen een mooi plekje had gevonden (achter een heerlijk kopje koffie) kon de boottocht beginnen. Terwijl de lunch werd geserveerd en iedereen genoeglijk met elkaar zat te praten, voeren over de Vecht, langs Loenen, Breukelen enz., waar we ondanks de miezer (de zon was weer snel vertrokken) toch konden genieten van de prachtige villa's met hun theekoepeltjes.
Na een mooie tocht van ruim twee uur, aanvaarden we de terugtocht. En ja hoor …file!!!
Veel later dan gepland kwamen we weer bij de Kapel aan waar iedereen nog werd getrakteerd op een kopje koffie en een hartig hapje! Daarna vertrokken alle gasten weer huiswaarts met een goed gevoel, terugkijkend op wat een heerlijke supergezellige dag was geweest. De "leiding"sloot de dag af met een overheerlijke maaltijd, verzorgd door Wim Hobma!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering ouderensoos en ouderen gespreksgroep op woensdag 8 april 2009

Op woensdag 8 april 2009 was er een paasviering van de ouderensoos samen met de gesprekgroep voor ouderen. Het was een sfeervolle middag, met vrolijk versierde tafels, waarop voor iedereen een bloemengroet stond en een beeldig boeketje van paaseitjes, gemaakt door Riet Verbaan!
Er werd uit het Evangelie van Matthëus gelezen, veel bekende paasliederen werden gezongen, en mooie gedichten werden voorgelezen. Na de paasviering was er nog een gezellig samenzijn, met een drankje en wat versnaperingen. Iedereen was het er over eens: Wij hebben het "Paasgevoel" al helemaal!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

De ZWO van de Bosbeskapel zamelt geld in voor Riversands in Zuid Afrika - zondag 8 februari

Ook de kinderen van de Kinderkerk dragen hun steentje bij. Vol enthousiasme en met kleur op de wangen van de concentratie hebben ze mooie kaarten gemaakt. Deze zijn op zondag 8 februari na de kerkdienst verkocht. De jonge kinderen hebben de kerkgangers verrast met hun creativiteit. Afhankelijk van de grootte van de kaart is € 0,50 of € 1,00 betaald.
De kaarten zijn erg gewild en de opbrengst is dan ook heel mooi namelijk € 70,00!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Meer nieuws over het Riversands project leest u hier

De "ouderensoos" vierde het kerstfeest op woensdag 17 december

Op woensdag 17 december vierde de "ouderensoos" het kerstfeest.
Nadat de medewerkers op dinsdag al de voorbereidingen voor het feest hadden klaargezet, zoals het maken v.d. kerststukjes voor op de tafels, het inpakken van de kersttassen met de verschillende presentjes, kon op woensdagochtend de zaal feestelijk versierd worden en de tafels gedekt. Ook de nodige heerlijke broodjes moesten worden gesmeerd.
Om half vijf, kon het kerstfeest beginnen. Allereerst was er een sfeervolle dienst met veel zang, schriftlezing en mooie gedichten. Jan Eikelboom vertelde een prachtig kerstverhaal over "Harry"( !!!), dat bij allen zeer in de smaak viel. Daarna werd de maaltijd gehouden met heerlijke soep, gemaakt door Wim Hobma, een slaatje en lekkere broodjes. Het kerstfeest werd besloten met het zingen van het "Ere zij God".
Daarna werden de kersttasjes uitgedeeld en ging iedereen met een fijn kerstgevoel huiswaarts.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sint en Piet bezoeken de dinsdagmiddagsoos op dinsdag 2 december

Op dinsdagmiddag 2 december jl. vereerden Sint en Piet de soos met een bezoek. Nadat onze gasten voorzien waren van thee met een traktatie, en er enthousiast sinterklaasliedjes werden gezongen, arriveerden de Goedheiligman en zijn Pieterbaas. Sint zat in een rolstoel, want hij was zijn staf kwijt en daardoor geheel van streek. Waarschijnlijk kwam het ook daardoor, dat de Sint de baret van Piet droeg, en Piet de mijter van Sint op zijn hoofd had. Hilariteit alom!!.
Nadat Sint na enige tijd gekalmeerd was, riep hij al die "lieve oudere meisjes" één voor één bij zich, en liet hen stuk voor stuk plaats nemen op zijn schoot……
U merkt het, we hebben een fijne en vooral vrolijke middag gehad, en danken Sint en Piet nogmaals voor hun bezoek.
Gelske en Lydia

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

25 jarig jubileum van Jan Eikelboom op zondag 21 september 2008

Ds. J.C. Eikelboom werd op 25 september 1983 als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk Den Haag-Loosduinen (wijkgemeente Petrakerk). Samen met de wijkgemeente Johanneskapel van de Hervormde Gemeente te 's-Gravenhage ontstond de wijkgemeente Bosbeskapel van de Protestante Gemeente te 's-Gravenhage.
Zondag 21 september 2008 heeft onze wijkgemeente dit 25 jarig jubileum op gepaste wijze gevierd. Een impressie van deze feestelijke dag wordt in dit fotoalbum weergegeven. Met dank aan de fotografen Max Siemelink en Ida Terluin

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Een verslag + geluidsfragmenten van deze dag kunt u op de Nieuwspagina nalezen en of beluisteren

Uitje v.d. 'Dinsdagmiddagsoos' en de 'Gespreksgroep voor ouderen' op dinsdag 28 mei 2008

Op dinsdag 28 mei 2008 hadden de dinsdagmiddagsoos samen met de gespreksgroep voor ouderen het jaarlijks "uitje". Om 10 uur druppelden de eerste gasten binnen en werden ontvangen met een lekker kopje koffie. Om 11 uur, net toen de zon begon te schijnen (!) arriveerde de bus, waarna we konden vertrekken, dachten we. Maar door een eigenwijze en koppige automobilist die niet achteruit wilde rijden om de bus door te laten, hadden we een kwartier (!) vertraging. Uiteindelijk kon de reis dan toch beginnen. Na een mooie tocht kwamen we aan bij de pont van Maassluis naar Rozenburg. Vandaar reden we door Rozenburg, Brielle, Oostvoorne, Rockanje naar de Haringvlietdam. Daar stond ons, in "restaurant Haringvliet", een heerlijke maaltijd te wachten. Nadat iedereen verzadigd was en nog even op het buitenterras had kunnen genieten van het prachtige uitzicht, ving om 15 uur de terugreis aan. Via Goedereede en Ouddorp reden we over soms heel smalle weggetjes ( paal in wegdek !, achteruit!!), terug naar huis. Bij "de Bosbes" aangekomen wachtte ons nog een lekker kopje koffie met een saucijzenhapje. Daarna ging iedereen zeer tevreden naar huis.
Het was een heerlijke dag !!!!!!

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Huwelijk Wim en Nel Hobma-Rehorst op vrijdag 4 april 2008

Op vrijdag 4 april 2008 zijn Nel Rehorst en Wim Hobma in het huwelijksbootje gestapt. In een feestelijke dienst is hun huwelijk door onze wijkpredikant ds Jan Eikelboom bevestigd. Aansluitend was er een gezellige receptie in de gemeentezaal ....

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Paasviering van de dinsdagmiddag-soos op dinsdag 18 maart 2008

Op dinsdag 18 maart 2008 heeft de 'dinsdagmiddag-soos' haar paasviering gehouden.
Een fijne sfeervolle middag waarin we heel veel mooie Paasliederen hebben gezongen, en er verschillende mooie gedichten werden voorgelezen. Lydia Vos heeft uit het Matthëus evangelie gelezen. Daarna kreeg iedereen nog een lekker drankje met wat hartige versnaperingen. Kortom een fijne middag.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Workshop angklung en Indonesische maaltijd op zaterdag 19 januari 2008

Op zaterdag 19 januari 2008 heeft Reina van den Eijnden in de Bosbeskapel een 'Workshop angklung en aansluitend een Indonesische maaltijd' gehouden ....

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Sinterklaas op de soos op dinsdag 4 december 2007

Sint bezocht vanmiddag de dinsdagmiddag-soos.
Piet had de staf van de Sint kapot gemaakt en kreeg "billenkoek".
Daarna werd het snel weer goed gemaakt .... » bekijk de foto's

Bazar 2007 op vrijdag 2 november en zaterdag 3 november

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november werd de tweejaarlijkse bazar in de Bosbeskapel gehouden. De opbrengst van het "Rad van avontuur" was bestemd voor de stichting 'De Opkikker'. » bekijk de foto's

Uitstapje v.d. dinsdagmiddag-soos en de gespreksgroep voor ouderen op 14 juni 2007

Op donderdag 14 juni zijn de leden van de dinsdagmiddag-soos en de gespreksgroep voor ouderen en dagje uit geweest. De tocht ging naar Katwijk aan zee, vanwaar ze een prachtige boottocht gemaakt hebben langs Rijnsburg, Oegstgeest, Warmond over de Kagerplassen, met een heerlijke lunch aan boord! » bekijk de foto's

Jongerendienst op 6 mei 2007

Zondag 6 mei a.s. organiseerden jongeren van de Bosbeskapel een jongerendienst met het Thema “Zwart Wit”.
In deze dienst wilden zij aangeven dat het leven niet is in te delen in Zwart en Wit en juist een bonte verzameling van kleurtinten is. Aan de hand van stellingen, bijbelteksten, drama en muziek namen zij ons mee in een wereld die meer dan twee kanten heeft.

Een uitgebreide fotoreportage op Picasaweb kunt u hier vinden.
(Klik vervolgens binnen het fotoalbum de button "> Diavoorstelling" aan.)

Afscheidsdienst Ds. N.W. den Bok op 22 april 2007

In de dienst van zondag 22 april heeft de Wijkgemeente Bosbeskapel afscheid genomen van onze wijkpredikant Ds. Nico de Bok.
Nico den Bok is 10 jaar wijkpredikant van de Bosbeskapel geweest en heeft een beroep aangenomen naar onze buur wijkgemeente Bergkerk/Bethelkapel. Tijdens en na de dienst zijn er enkele foto's gemaakt die u hierbij aantreft. » bekijk de foto's

Pasen 8 april 2007

Van de maaltijd en viering op Stille zaterdag en de Paasviering is een uitgebreide reportage gemaakt. » bekijk de foto's

Paaswijding op de dinsdagmiddag-soos op 3 april 2007

De senioren van de dinsdagmiddag-soos hebben een Paaswijding gehad. Hiervan zijn een aantal foto's gemaakt » bekijk de foto's

Kerst 25 december 2006

Voor Kerstmis 2006 heeft de Liturgische Bloemschikgroep wederom een fraaie schikking gemaakt Hiervan zijn een aantal foto's gemaakt » bekijk de foto's

Sinterklaas feest Ouderensoos 6 december 2006

Ook dit jaar zaten de leden van de dinsdagmiddagsoos weer vol spanning te wachten of Sint Nicolaas en zijn Pieterbaas hen nog met een bezoek zouden komen vereren. » bekijk de foto's

1e Adventszondag 3 december 2006

Voor deze 1e zondag in de Adventsperiode heeft de Liturgische Bloemschikgroep weer een fraaie schikking gemaakt Van de voorbereiding en het eindresultaat zijn een aantal foto's gemaakt » bekijk de foto's

Gedachtenisdienst 26 november 2006

Op de 'zondag van de voleinding' werden alle in het afgelopen kerkelijk jaar overledenen herdacht. Van deze dienst en de liturgische bloemschikking is een fotoreportage gemaakt. » bekijk de foto's

Senioren vakantieweek Vierhouten van 17 t.m. 24 juni 2006

Een groep senioren uit onze wijkgemeente heeft hun vakantie doorgebracht in Vierhouten. Van deze vakantieweek is een fotoreportage gemaakt. » bekijk de foto's

Uitvoering musical Saul op zondag 14-05-2006

Een groep gemeenteleden uit onze wijkgemeente heeft een musical over Saul opgevoerd. Van de 2e uitvoering op zondag 14-05-2006 is een fotoreportage gemaakt. » bekijk de foto's

Uitvoering musical Saul op zaterdag 13-05-2006

Een groep gemeenteleden uit onze wijkgemeente heeft een musical over Saul opgevoerd. Van de 1e uitvoering op zaterdag 13-05-2006 is een fotoreportage gemaakt. » bekijk de foto's